Nvidia: PC-pelien myynti kirii konsolit kiinni 2014

Panu Roivas
23. syyskuuta, 2011 17:28

Näytönohjainvalmistaja Nvidian DFC Intelligencellä teettämän tutkimuksen mukaan PC-pelaaminen ei olekaan kuolemassa, vaan nousemassa vuoteen 2014 mennessä takaisin ohi konsolipelien liikevaihdon.
Tutkimuksen mukaan peliohjelmistojen liikevaihto konsoleilla oli tänä vuonna lähes 25 miljardia dollaria, kun taas PC-puolen liike vaihto oli reilut 15 miljardia. PC-puolen liikevaihdon odotetaan kuitenkin kasvavan tulevina vuosina konsolimyynnin kutistuessa nykyisten alustojen vanhetessa.

PC-puolella myynti on siirtynyt pitkälti digitaaliseen muotoon, ja merkittävin myyntialusta Steam on tunnetusti vähäsanainen alustan myyntiluvuista. DFC:n tutkimuksen mukaan PC-pelien liikevaihdosta vain murto-osa on enää fyysisiä pelipaketteja. PC-puolen liikevaihtoa kasvattaa erityisesti kuukausimaksulliset MMO-pelit, DLC-lisäsisältö ja uudet vain PC:lle ilmestyvät AAA-pelit, kuten DOTA2, Diablo III ja Star Wars: The Old Republic.

Nvidia on myös arvoinut nykyisten näytönohjainten olevan lähes kymmenen kertaa tehokkaampia kuin konsolien, mutta samaan aikaan pelien graafinen ero konsolien ja PC:n välillä ei tunnu heijastavan tätä lukemaa. Muutosta tähän on kuitenkin aistittavissa, sillä muun muassa peliteollisuuden suurimpiin nimiin kuuluva Epic on päivittämässä omaa pelimoottoriaan unohtaen nykyisen konsolisukupolven rajoitteet.

Lue myös nämä
Tägit
NVIDIA
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.