Apple julkaisi OS X Lion -käyttöjärjestelmän

Panu Roivas
20. heinäkuuta, 2011 16:48

Apple on tänään julkaissut uusimman 10.7 -päivityksen OS X käyttöjärjestelmäänsä, OS X Lionin. Mukana tulee 250 uutta ominaisuutta, mukaan lukien koko näytön ohjelmat, Mission Control, Launch Pad, Resume, automaattinen tallennus ja versiointi, AirDrop ja uusittu Mail-sovellus.
Lion tuo mukanaan kehittyneemmät multitouch-eleet joiden avulla käytöstä tehdään entistä intuitiivisempaa ja nopeampaa. Kosketuseleet auttavat myös koko näytön ohjelmien hallintaa, jonka avulla pieniruutuisten kannettavien näytön tuumista otetaan kaikki irti.
Mission Control yhdistää vanhan Exposén ja Spacesin, ja myös se on vain yhden kosketuseleen takana. Launchpad vuorostaan näyttää iOS-tyylisen sovelluskuvakelistan työpöydällä.
Resume-ominaisuus palauttaa käynnistetyt ohjelmat siihen tilaan, johon ne jätettiin edellisellä käyttökerralla. Apple on myös luonut käyttöjärjestelmän laajuisen automaattisen tallennuksen ja versioinnin, jonka avulla vanhat dokumentit ja tiedostot on helppo palauttaa.
AirDrop on Applen uusi tiedostonjakosovellus, jolla pystyy jakamaan tiedostoja langattomasti muiden AirDropin käyttäjien kanssa 9 metrin säteellä.
OS X Mail päivittyy Lionin myötä ja sen ulkoasu muuttuu merkittävästi. Mail tukee koko näytön tilaa ja saman keskustelun viestit näkyvät aikajanalla.
OS X Lion on saatavilla Snow Leopardin App Storesta 23,99€ hintaan, ja päivityksellä on kokoa noin 4 Gt.


Lue myös nämä
Tägit
Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.