Asuksen WiCast EW2000 siirtää HD-kuvaa langattomasti

Manu Pitkänen
3. syyskuuta, 2010 9:22

Intel on kehitellyt Wireless Display -teknologiaa (WiDi), jolla esimerkiksi tietokoneen kuva saadaan televisioon langattomasti. Teknologiajätti HP julkaisi syyskuun alussa Intelin WiDi:lle kilpailevan tekniikan ja nyt Asus on julkaissut WiCast EW2000 -laitteiston, joka toimii ilmeisesti HP:n tekniikalla.
Asus esitteli HP:n vastaavaa läheisesti muistuttavaa laitteistoaan vuoden alussa Computex-messuilla. Nyt tuote on tulossa kauppojen hyllyille. WiCast EW2000 on siis laiteisto, jolla pystytään langattomasti lähettämään kuvaa päätteeltä toiselle. Myyntipakkauksessa tulee lähetin ja vastaanotin, jotka kytketään haluttuihin päätteisiin HDMI-kaapelilla. Kuvaa voi lähettää tietokoneesta televisioon tai vaikkapa videokamerasta televisioon, kunhan laitteista löytyy HDMI-liitäntä.
Asuksen mukaan laitteiston avulla voidaan lähettää 1080p-resoluutioista (60 Hz) kuvaa alle millisekunnin viiveellä. Se tukee muun muassa AMIMONin kehittämää WHDI-teknologiaa. Laitteisto toimii 5 GHz:n taajuudella. WHDI:n tukea stereoskooppiselle 3D -kuvalle demottiin kesän aikana, mutta päivitys tulee tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana, joten ei ole varmaa tukeeko Asuksen laitteisto 3D-sisältöä.
Asus tuo laitteensa myyntiin tämän kuun aikana. Laitteiston suositushinta on 199 dollaria. Alla laitteiston esittelyvideo.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.