AfterDawn logo

Uutta potkua koneeseen – Intelin uudet Core-suorittimet esitellään lokakuussa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Yhdeksännen sukupolven Core-suorittimet saatetaan esitellä lokakuun 1. päivänä, kertovat Wccftech-sivuston lähteet. Syksyllä on määrä esitellä uudet i9-, i7- ja i5-malliston suorittimet, jotka on valmistettu päivitetyllä 14 nanometrin tuotantotekniikalla.

Wccftechin mukaan Intel aikoo esitellä ensimmäisenä ylikellotettavat suoritinmallit ja muut lukitut suorittimet esitellään vasta ensi vuoden puolella. Tehokkain uusista prosessoreista on Core i9-9900K, josta löytyy kahdeksan ydintä sekä kyvykkyys suorittaa 16 säiettä samanaikaisesti. Vuodettujen dokumenttien mukaan prosessorissa olisi 16 megatavun edestä L3-välimuistia ja Intelin UHD 620 -grafiikkaprosessori.

Core i7 -malliston suorittimista pitäisi löytyä niin ikään kahdeksan ydintä, mutta säikeitä ne pystyvät suorittamaan samaan aikaan vain ytimien lukumäärän verran. Sama pätee myös Core i5 -mallistoon, jossa ytimiä on kuusi kappaletta.


Kehittyneemmällä 10 nanometrin tuotantotekniikalla valmistettavia 10. sukupolven Core-prosessoreita pitää odottaa ensi vuoden jälkimmäiselle puoliskolle saakka.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT