AfterDawn logo

Samsungilta hurja lupaus – 4 teratavun SSD-asema kuluttajahintaluokkaan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Samsung on tuomassa neljän teratavun SSD-asemat vihdoin kuluttajahintaluokkaan, näin yhtiö ainakin lupaa lehdistötiedotteessaan. Korkean kapasiteetin ja edulliset SSD-asemat ovat mahdollisia QLC:ksi nimetyn nelibittisen muistisolurakenteen ansiosta.

Sivumennen mainittakoon, että kahden teratavun SSD-asemasta voi joutua pulittamaan Suomessa tällä hetkellä 488 euroa.

Uusi neljän teratavun SSD-asema perustuu samankaltaiseen toteutukseen kuin markkinoille jo aiemmin tullut V-NAND-teknologiaa hyödyntänyt pinottu SSD-asema, josta hätäisimmät joutuivat pulittamaan jopa 1499 dollaria. Samsung lupaa uuden aseman yltävän 540 ja 520 MBps:n luku- ja kirjoitusnopuksiin.

Markkinoille tulee myös hieman pienemmät yhden ja kahden teratavun mallit. Kukin asema noudattaa fyysisiltä mitoiltaan 2,5 tuuman asemakokoa. Samsung lupaa myös hyödyntää kehittämäänsä QLC-tekniikkaa uusissa 128 gigatavun muistikorteissa.

Vaikka asemien luvattiin olevan kuluttajille suunnattuja, ei Samsung siitä huolimatta täsmentänyt massamuistilaitteiden hintoja.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Samsungin näkemys kuluttajahintaluokan puhelimesta liikkuu 700-1200 euron välissä, joten kuluttajahintaluokan SSD voi tarkoittaa monia eri asioita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT