AfterDawn logo

Haaveiletko halvasta Windows-tabletista? Microsoftilta tulee sellainen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Syksyllä on luvassa taas uusia Surface-tuotteita, mutta tällä kertaa Microsoft panostaa alemman hintaluokan tabletteihin. Uusilla Surface Lite -tableteilla ohjelmistojätti yrittää haastaa Applen iPad minit.

WinFuture.de-verkkosivuston lähteiden mukaan alemman hintaluokan Surface-tabletteihin olisi tulossa isosta Qualcomm-yhteistyöstä huolimatta Intelin Pentium-suorittimet. Bloomberg tiesi aiemmin kertoa, että tablettiin olisi tulossa 10 tuuman näyttö ja 20 prosenttia kevyempi laite maksaisi vain 400 dollaria.

Tehokkaammissa Surface Pro -malleissa Microsoft käyttää Intelin Core i5- ja Core i7 -suorittimia, mutta tuleviin halpoihin malleihin Microsoft aikoo laittaa Intel Pentium Silver N5000:n sekä Pentium Gold 4410Y:n tai Gold 4415Y:n. Microsoftilla on aiempaakin kokemusta halvoista Surface-laitteissa, sillä muutamia vuosia sitten yhtiö esitteli 499 dollaria maksaneen ja Intel Atom x7 -suorittimeen perustuneen Surface 3:n. Tabletti ei kuitenkaan saanut hyvää vastaanottoa markkinoilta, minkä takia sille ei esitelty koskaan seuraajaa.

1 KOMMENTTI

Dafly1/1

En haaveile mistään Microsoftiin liittyvästä tuotteesta, koska en halua tuota firmaa tukea millään tavalla sen harjoittaman kilpailupolitiikan vuoksi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT