AfterDawn logo

Intel vie läppäreiden suorituskyvyn uudelle tasolle – Esitteli Core i9 -prosessorin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intel on julkistanut Pekingissä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa uusia suorittimia niin kannettaville kuin desktop-tietokoneillekin. Ehkä isoin julkistus on Core i9 -malliston laajentaminen kannettaviin tietokoneisiin kuusiytimisen Core i9-8950HK:n myötä.

Intelin markkinointipuheissa 14nm++-prosessilla valmistetun Core i9-8950HK:n luvataan olevan aiempiin i7-sukupolven suorittimiin nähden pelaamisessa 41 prosenttia, yleisissä laskentatehtävissä 29 prosenttia ja 4K-videoeditoinnissa (Adobe Premier Pro) 59 prosenttia nopeampi, kunhan molemmissa järjestelmissä käytetään samaa grafiikkaprosessoria. Prosessorin kellotaajuus on 2,9 gigahertsiä ja Turbo-tilassa se voi nousta 4,8 gigahertsiin.

Intel paljasti läjän i7-, i5- ja Xeon-malliston prosessoreita, jotka uuden Core i9 -suorittimen tavoin tukevat Intelin Optane-muisteja. Intel aikoo korostaa Optane-yhteensopivuutta markkinoinnissa lisäämällä mallistonimen perään +-merkin.

Desktop-puolelle Intel esitteli joukon keskitason ja alemman tehotason prosessoreita, joiden hinnat vaihtelevat 117–303 dollarin välillä. Uudet suorittime tukevat Optane-muisteja.


Intelin julkistamat uudet suorittimet löytyvät alta löytyvistä kuvista.



TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT