AfterDawn logo

Intel testasi – Näin paljon haavoittuvuuspaikat hidastaa Windows 10 -tietokoneita

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intel on julkaissut testitulokset Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksien paikkauspäivitysten aiheuttamasta suorityskyvyn alenemasta. Tulokset ovat linjassa Microsoftin aiemmin esittämien arvioiden kanssa.

Intelin mukaan kuudennen, seitsemännen ja kahdeksannen sukupolven Core-suorittimien tapauksessa suorituskyky heikkenee Windows 10 -järjestelmissä 5–10 prosenttia. Todellinen suorituskykyvaikutus riippuu suorittimen ja käyttöjärjestelmän lisäksi myös laskentatehtävästä. Skylake-S-prosessoreilla suorituskyky laski noin kahdeksan prosenttia ja uudemmilla kahdeksannen sukupolven Core-prosessoreilla alenema oli kuusi prosenttia.

Tulokset perustuvat SYSMark2014SE-testiohjelmaan. PCMark10- ja 3DMark -testiohjelmissa suorituskyky ei laskenut läheskään yhtä paljoa.


Microsoft kertoi aiemmin, että suorituskyky heikkenee paikkausten takia järjestelmissä, joissa on vanha Intel-suoritin ja vanha Windows-käyttöjärjestelmä (Windows 7 tai Windows 8). Intel ei testannut paikkausten vaikutusta tällaisissa järjestelmissä.

Tarkemmat tiedot testimittauksista ja -tuloksista löytyy PDF-muodossa täältä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT