AfterDawn logo

Nvidia esitteli tehokkaamman tekoälypiirin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Tekoäly tekee tuloaan kaikkiin laitteisiin – aivan kuten datasiirtokin (IoT). Alati kasvavan markkinan vaatimuksiin Nvidia vastaan Jetson-piireillä, joista on nyt julkaistu uusi TX2-versio.

Jetsonit kehittyivät alun perin Nvidian Tegra-järjestelmäpiirien devkit-alustojen pohjalta, kun yhtiö huomasi sen asiakkaiden käyttävän kehitysalustoja lopputuotteissakin. Käyttökohteet eivät ole välttämättä erityisen mediaseksikkäitä Jetson-pohjaisia laitteita käytetään teollisuudessa, automaatiossa, varastohallinnassa ja lennokeissa. Tekoälyn käytön yleistyminen takaa kuitenkin sen, että Jetsoneillekin keksitään monipuolisempia käyttökohteita.

Nvidian tekoälylaskennan varsinainen keihäänkärkituote on kuitenkin edelleen itsestään ajaviin autoihin tarkoitettu Drive PX.

Uutta Jetson TX2 -piiriä voidaan ajaa kahdessa eri tilassa: Max-P-tila maksimoi suorituskyvyn, kun taas Max-Q-tila optimoi tehonkulutusta. Nvidian mukaan Max-P-asennossa Jetson TX2 saavuttaa kaksinkertaisen suorituskyvyn Jetson TX1:een verrattuna ja Max-Q-tilassa tehonkulutus vastaavasti puolittuu. Pascal-grafiikka-arkkitehtuuriin perustuvassa Jetson TX2:ssa on Denver 2:sta ja Cortex-A57-ytimistä koostuva suoritin. Enkoodauksessa sen suorituskyky riittää käsittelemään 2160p-tasoista videota 60 FPS:n kuvataajuudella.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT