AfterDawn logo

Apple suunnittelee prosessorivaihtoa – Intelin merkitys vähenee

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

ARM-pohjaisella suorittimella varustettua Mac-tietokonetta on odotettu Apple-fanien ja analyytikkojen keskuudessa kuin kuuta nousevaa. Jo tänä vuonna Apple voi ottaa ensimmäiset askeleet kohti ARM-suorittimella varustettua Maciä.

Bloombergin tietojen mukaan Apple olisi aloittanut oman T310-nimisen piirin suunnittelun. iPhonien ja iPadien A-suorittimista tuttuun ARM-arkkitehtuuriin perustuva piirin tarkoituksena ei ole kuitenkaan syrjäyttää Intelin prosessoreita Maceistä, vaan sen tarkoituksena on suorittaa lähinnä alhaista suorituskykyä vaativia tehtäviä.

Applen insinöörit ovat suunnitelleet ulkoistavansa macOS:n Power Nap -ominaisuuden T310-piirille. Virransäästötilassa macOS lataa ohjelmistopäivityksiä, asentaa niitä ja tekee muita yksinkertaisia suoritteita. Tähän saakka toiminnallisuus on kuulunut Intel-suorittimen harteille, mutta tulevaisuudessa siitä huolehtii Applen oma piiri. Tavoitteena on parantaa MacBookien akkukestoa.


Bloombergin mukaan Apple on suunnitellut siirtymää Intelin suorittimista sen omaan ARM-pohjaiseen piiriin jo viiden vuoden ajan. Applen strategiana on ilmeisesti toteuttaa siirtymä vaiheittain kasvattamalla oman piirin laskentavastuuta vuosi vuodelta. Muutoksen etuna olisi ainakin se, että Applen tuotesuunnittelu ei olisi riippuvainen Intelin prosessoreiden julkaisuaikatauluista.

1 KOMMENTTI

muppis1/1

Ja mitä kaikkea kone voikaan tämän jälkeen tehdä, vaikka pitäisi olla sammuksissa...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT