AfterDawn logo

Tällä reseptillä Microsoft ja Intel puskevat PC:n uudelleen kasvu-uralle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft ja Intel esittelivät WinHEC-tapahtumassa Kiinassa uutta Project EVO -hanketta, jonka avulla IT-jätit yrittävät määritellä miten PC-valmistajien tulisi parantaa ensi vuoden tietokonemalleja.

Project EVO on siis tietynlainen ohjenuora, jonka avulla PC-valmistajat voivat hyödyntää ensi vuodesta lähtien Intelin ja Microsoftin uusimpia teknologioita omissa tuotteissaan. Hankkeen ytimeen kuuluu esimerkiksi pitkän kantaman mikrofonit, joiden avulla Cortana pystyy tulkitsemaan kaukaakin annetut puhekäskyt oikein.

Lisäksi tehostettua todellisuutta (mixed reality) hyödyntävien laitteiden käyttöjärjestelmäksi kehitetty Windows Holographic tukee Intelin kuudennen ja seitsemännen sukupolven Core-prosessoreita. Intel on luvannut lisätä HD Graphics -näytönohjaimiinsa tuen Windows Holographicille, joten laitevalmistajat voivat hyödyntää integroitua ohjainta laitesuunnitelmissaan.


Pelaamisen saralla Microsoft ja Intel ovat panostamassa 4K- ja HDR-sisältöihin sekä laajemman väritoistoalueen ja tilaäänet mahdollistaviin tekniikoihin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT