AfterDawn logo

Uusi muistikortti nostaa lisätallennustilan teratavutasolle

Matti Robinson Matti Robinson
1 kommentti

Jos tietokoneiden tallennustilasta on tullut viime vuosien aikana puoli-ilmaista, niin kehitys muistikorteissa on ollut vielä villimpää. Nyt älypuhelimeen saa (jos puhelin huolii muistikortteja) toistasataa gigatavua tallennustilaa parhaimmillaan vain muutamilla kymmenillä euroilla. Kehitys on kuitenkin kaikkea muuta kuin pysähtynyt.

Uutiset SanDiskin suunnalta kertovat, että markkinoille on tulossa pian jopa teratavun kokoluokkaan yltäviä SD-muistikortteja. Western Digitalin omistaman yhtiön mukaan tämä paitsi nostaa mobiililaitteiden tallennustilan uudelle tasolle niin samalla mahdollistaa entistä paremmin mm. 4K-, 8K- ja VR-kuvaamisen.

Uusi teratavun SDXC-kortti ei ole vielä valmis kuluttajamarkkinoilla, vaan tässä vaiheessa kyse on prototyypistä. SanDisk ei myöskään paljasta millaisiin siirtonopeuksiin muistikortilla on päästy tai mihin hintaluokkaan valmistuessaan uusi kortti sijoittuu. Olettaa saattaa, että hintaa on vähintään nykyisen 512 gigatavun kortin verran eli satoja euroja.


Yhä suurempien tallennuskapasiteettien saapuminen muistikortteihin tarkoittaa tietysti samalla, että pienemmän kapasiteetin muistikortit halpenevat. Niinpä kukkaroa ei tarvitse raottaa satoja euroja, jotta tämä on hyvä uutinen sekä ammatti- että harrastelijakuvaajille.

1 KOMMENTTI

johtaja591/1

Ei ole enää kallista, kun 64Gt kortin saa 14€, joten puhelimen muistiin ei tarvitse mahtua kun softat.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT