AfterDawn logo

Intelin 10-ytiminen Core i7-6950X sai ensimmäiset testitulokset

Panu Roivas Panu Roivas

Intelin on jo pitkään huhuttu julkaisevan Broadwell-E-sukupolven myötä ensimmäisen 10-ytimisen HEDT-suorittimen (High End Desktop). Pian julkaistavat suorittimet ovatkin jo päätyneet testipenkkeihin myös Intelin ulkopuolella, ja ensimmäiset testitulokset on julkaistu Overclock.net-foorumille.

Intelin lippulaivamalli Core i7-6950X:n huhutaan saapuvan markkinoille entistä suolaisemmalla peräti 1500 dollarin suositushinnalla, kun aikaisemmin kallein malli on ollut jo pitkään 999 dollaria.

Overclock.net-foorumin käyttäjä Silicon Lotteryn postaamat tulokset oli ajettu piirin toimiessa 3 GHz vakiotaajuudella ja 3.5 GHz Turbolla. Cinebench-tulokseksi säikeistetyssä testissä saatiin 1904, verrattuna vanhemman Haswell-E i7-5960X:n 1592 pisteeseen. Testaajan mukaan piiri saatiin myös toimimaan parhaimmillaan 4,5 GHz kellotaajuudella, mutta kellottuvuus ei kuulemma ole yhtä hyvä kuin Haswell-E:llä.

Intel julkaisee 10-ytimisen mallin lisäksi myös karsitumpia malleja, ja näistä i7-6850K on myös ehditty nähdä jo muutamassa testissä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT