AfterDawn logo

HP:lta premium-hintainen Chromebook

Panu Roivas Panu Roivas

Googlen webbikäyttöjärjestelmää hyödyntävät Chromebookit ovat perinteisesti olleet budjettikamaa lukuun ottamatta Googlen omaa Pixel-kannettavaa, mutta HP on päättänyt tarjota oman näkemyksensä laadukkaammasta mallista.

HP Chromebook 13 tulee saataville useilla eri komponenttivaihtoehdoilla, mutta kaikista malleista löytyy sama tyylikäs alumiinirakenne, taustavalaistu näppäimistö, Bang & Olufsen -kaiuttimet sekä 3200x1800-resoluution näyttö. 12,9 mm paksu kannettava painaa 1,29 kiloa.

Lippulaivamallissa on Intelin Core m7-mobiilisuoritin, ja edullisemmat mallit tyytyvät m5, m3 ja Pentium -suorittimiin. Muistia löytyy enimmillään 16 Gt, joka tippuu 8 Gt m5-mallin osalta, ja loput saavat tyytyä 4 Gt kokoon.


Chromebookeille tyypilliseen tapaan koneessa ei ole kuin pieni NAND-tallennustila väliaikaisia tiedostoja varten, ja Chrome OS tukeutuukin pilvitallennukseen ja Googlen verkkosovelluksiin. Kannettavassa on kuitenkin kaksi kappaletta C-tyypin USB-liittimiä sekä yksi perinteinen USB-liitäntä. C-tyypin liitännän kautta kannettavaan voi myös yhdistää kaksi Full HD -resoluution näyttöä.

Kalleimmalle m7-mallille suositushinnaksi on annettu 1029$, m5-suorittimella varustettu 819$, m3-suorittimella 599$ ja edullisin Pentium-malli on 499$.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT