AfterDawn logo

Apple esitteli 9,7-tuumaisen iPad Pron

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

iPhone SE:n lisäksi Apple esitteli tänään lehdistötilaisuudessaan 9,7-tuumaisen iPad Pron, joka käytännössä korvaa nykyisen iPad Air 3:n.

Uuden iPad Pron näyttö on parantunut niin kirkkauden kuin väritoistonkin suhteen iPad Air 2:sta, mutta yleisten parannusten lisäksi 9,7 tuuman iPad Pro tukee niin sanottua True Tone -näyttötekniikkaa. Käytännössä True Tone -tekniikka tarkoittaa sitä, että näytön värilämpötila mukautuu ympäristön valaistuksen värilämpötilaan, jolloin näyttöä on mielyttävämpi katsoa erilaisissa olosuhteissa. Uusi iPad Pro tukee myös 12,9 tuuman iPad Pron kanssa julkistettua Apple Pencil -kynää.

Tabletteja ei ole varsinaisesti tarkoitettu valokuvaamiseen, minkä takia iPadin kamera on ollut jatkuvasti teknisesti jäljessä iPhoneen verrattuna. 9,7-tuumaisessa iPad Prossa on kuitenkin sama 12 megapikselin kamera kuin iPhone 6s:ssä. Lisäksi tabletista löytyy nyt kuvausvalo. 12,9-tuumaisesta iPad Prosta lainattuja ominaisuuksia ovat vuorostaan neljä kaiutinta sekä A9X-järjestelmäpiiri.


Ennakkotilaukset alkavat 24. maaliskuuta. iPad Pro tulee saataville 32, 128 ja 256 gigatavun tallennustilavaihtoehtoina, joiden hinnat ovat vastaavasti 599, 749 ja 899 dollaria.

1 KOMMENTTI

Olli51/1

Hienoja ominaisuuksia näytössä. Erityisesti runsas tallennustila saa kiitosta. Hinta taas saa moitteita, sillä kuka nyt maksaisi noin paljon pelkästä ilosta omistaa Apple. Puoleen hintaan saa ihan kelpo tabletin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT