AfterDawn logo

AMD esitteli "maailman nopeimman" näytönohjaimen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

AMD on julkistanut Radeon Pro Duon, joka yhtiön omien sanojen mukaan on maailman suorituskykyisin grafiikkaohjain. Ohjaimesta löytyy kaksin kappalein Fiji-sukupolven grafiikkaprosessoreita sekä kahdeksan gigatavua nopeaa HBM-muistia.

Radeon Pro Duon laskentateho yltää AMD:n mukaan 16 TFLOPSiin, kun esimerkiksi Nvidian GeForce GTX Titan X jää vain seitsemään TFLOPSiin. Löytyy nestejäähdytteiselle ohjaimelle tietysti myös hintaakin, jälleenmyyntihinta keväällä markkinoille tulevalle ohjaimelle on jopa 1500 dollaria.

Ohjainta markkinoidaan erityisesti VR-sisältöjen tekijöille, mutta myös niiden kuluttajille. Radeon Pro Duo ei siis ole tarkoitettu pelkästään graafiseen työskentelyyn, vaan kohdeyleisöä on laajennettu pelaajiinkin.

Samalla AMD esitteli päivitetyn roadmapinsa vuoteen 2018 saakka. Tämän vuoden aikana on tulossa uudet kahdelle eri segmentille suunnatut Polaris-ohjaimet (Polaris 10 ja Polaris 11). Ensi vuoden alussa AMD esittelee Vega-ohjainsukupolven, jonka yksi headline-ominaisuuksista tulee olemaan tuki HBM2-muistille. Vuonna 2018 AMD aikoo esitellä Navi-ohjaimet, joissa käytettäisiin "uuden sukupolven muistitekniikkaa".

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT