AfterDawn logo

AMD lupaa Inteliä parempaa emolevytukea uusille suorittimille

Panu Roivas Panu Roivas

AMD on paljastanut lisää tulevasta Zen-arkkitehtuuristaan CES-messujen myötä, ja vuoden lopulla ensimmäiset Zen-arkkitehtuuria käyttävät FX-sarjan suorittimet tulevat käyttämään AM4-kantaa.

AM4 tulee olemaan AMD:n ainoa suoritinkanta ainakin kuluttajaemolevyjen osalta, ja vuodelle 2017 tähdätyt Zen APU:t tulevat myös hyödyntämään samaa kantaa. Käytännössä siis kaikki jatkossa julkaistavat suorittimet tulevat toimimaan AM4-kannan kautta, ja myös edullisimpien emolevyjen pitäisi tukea kaikkia Zen-suorittimia. AMD:llä on tällä hetkellä käytössä kolme erillistä kantaa AM3+ (FX-sarjan suorittimet), FM2+ (APU:t) ja AM1 (Athlon, Sempron), jotka tukevat vain oman kategoriansa suorittimia.

AMD:n mukaan Zen on edelleen aikataulussa, ja ensimmäiset Summit Ridge FX-suorittimet nähtäisiin vielä ennen vuoden loppua, ja Bristol Ridge APU:t vasta joskus ensi vuoden puolella. Molemmat alustat käyttävät myös DDR4-muistia, joten emolevyvalinnasta riippumatta jatkossa päivitys edullisemmasta suorittimesta tehokkaampaan pitäisi olla huomattavasti helpompaa kuin Intelin alustalla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT