AfterDawn logo

AMD esitteli uutta Wraith-cooleria

Panu Roivas Panu Roivas

Suorittimien referenssijäähdyttimet eivät ole yleensä tunnettuja tehokkuudestaan tai matalasta melutasosta, mutta AMD pyrkii muuttamaan tätä tilannetta uudella Wraith-coolerilla.

Intel on viime vuosina suunnitellut kalleimpien tehosuorittimiensa pariksi tehokkaampia jäähdyttimiä, mutta AMD on tähän asti pysytellyt referenssimallin lisäksi vain kolmannen osapuolen valmistamien nestejäähdyttimien parissa. Wraith on AMD:n uusin yritys tuoda laadukkaampaa jäähdytystä halpojen referenssicoolereiden ja nestejäähdytyksen välimaastoon.

Nykyisellään AMD tarjoaa FX-sarjan suorittimien kanssa pientä D3-nimistä referenssijäähyä, joka on kyhätty neljästä lämpöputkesta, alumiinisiilistä sekä 70 mm tuulettimesta. Kyseiselle mallille luvataan 125 W raja, mutta AMD:n mukaan tähän päästään maksimissaan 51 desibelin melutasolla, eli käytännössä harva FX-sarjan suoritinta käyttävä tyytyy AMD:n referennsijäähdyttimeen.


Wraith on selkeästi kookkaampi ja tiheämpi jäähdytin kuin D3, ja se käyttää 80 mm tuuletinta, jonka luvataan pysyvän selvästi hiljaisempana 39 desibelin maksimitasolla 125 W lämmönsiirtoon.

AMD aikoo tarjota Wraith-cooleria valikoitujen suorittimien kanssa, mutta ei ole vielä kertonut milloin se nähdään tositoimissa ensimmäisen kerran. Jäähdytin saapuu myös erillismyyntiin, mutta nähtäväksi jää miten se kilpailee kolmannen osapuolen jäähdyttimien kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT