AfterDawn logo

Windows 10:een päivitetty ahkerasti – lyö kirkkaasti aiemmat ennätykset

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Viime kesän loppupuolella julkaistu Windows 10 on levinnyt jo 200 miljoonaan laitteeseen, kertoo Microsoft. Lukuun kuuluu tietokoneiden lisäksi myös muut laitteet, kuten Xbox One. Tarkalleen ottaen kyseessä on aktiivisesta laitteesta, eli viimeisen 28 vuorokauden aikana käytettyjen laitteiden määrä.

Microsoft kertoi viime vuoden elokuussa, että uutuuskäyttöjärjestelmä oli levinnyt noin kuukaudessa 75 miljoonaan tietokoneeseen. Lokakuussa aktivoitujen Windows 10 -laitteiden määrän kerrottiin olevan 110 miljoonaa kappaletta. Lokakuun jälkeen lukema on siis kasvanut 90 miljoonalla laitteella, josta osa on tietysti uusia Lumia-puhelimia sekä Xbox One -konsoleita.

Windows 10:n leviämistä on vauhdittanut päivityksen ilmaisuus Windows 7- ja Windows 8.1 -käyttäjille. Toisaalta Microsoft ei ole turhaan häpeillyt markkinoida päivityksen saatavuutta ja ilmaisuutta.


Windows 8 -lisenssien myynti saavutti 200 miljoonan kappaleen rajapyykin 15 kuukaudessa, kun taas Windows 7 -lisenssejä saatiin kaupaksi vuodessa 240 miljoonaa kappaletta. Windows Vistan kohdalla 180 miljoonan lisenssin raja saavutettiin 18 kuukaudessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT