AfterDawn logo

OLED-kannettavat tulevat – Lenovo esitteli markkinoiden ensimmäisen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Lenovo on esitellyt juuri ennen CES-messujen käynnistymistä uuden sukupolven ThinkPad X1 -tietokonemalliston. Malliston uusia päivityksiä ovat X1 Yoga, X1 Carbon ja X1 Tablet. Samalla päivitettiin myös all-in-one-koneeksi luokiteltava ThinkCentre X1 sekä ThinkVision X1 -näyttö.

X1 Yogan erikoisuus on lisäominaisuutena tarjottava OLED-näyttö, jollaista mikään muu tablet-kannettava-hybridi ei ole tähän päivään mennessä tiettävästi tarjonnut. OLED-version myynti alkaa huhtikuussa, kun taas perinteisemmällä LCD-näytöllä varustettu malli tulee markkinoille jo tammikuun aikana. OLED-näyttö on kooltaan 14 tuumaa ja sen tarkkuus yltää jopa 2560x1440 pikseliin. LCD-näyttöjä on saatavilla Full HD- ja QHD-tarkkuuksilla. OLED-näytön puolesta puhuu sen hyvä mustan toisto, mikä kiinnostanee esimerkiksi elokuvien katselijoita.

Yogan taipuu kannettavasta tabletiksi samalla periaatteella kuin aikaisemmatkin mallit, eli "yli niskojensa" taittuvilla saranoilla. Tietokoneen näppäimistöosassa on säilytyspaikka stylus-kynälle, jota voi käyttää esimerkiksi muistiinpanojen tekemiseen Microsoft Edge -selaimella. Suorittimina käytetään Skylake-sukupolven ultrabook-versioita. Keskusmuistia on saatavilla 16 gigatavua ja tallennustilavaihtoehdot kohoavat teratavuun (NVMe SSD). Halukkaat voivat tilata tietokoneen Qualcommin Snapdragon X7 -modeemilla varustettuna, joten 4G-netin käyttö onnistuu ilman erillistä mokkulaakin. Yogan lisävarusteluun kuuluu myös langaton WiGig-telakointi.


ThinkPad X1 Carbon on monilta osin vastaava tietokone kuin Yoga, mutta muotoilullisesti se on tavallinen kannettava. Perusmallin hintakin on toisaalta 200 dollaria alhaisempi kuin Yogalla. Jos taas haluaa irrotettavalla näppäimistöllä varustetun tablet-kannettava-hybridin, tarjoaa Lenovo heille X1 Tabletia.

Lisää tetoa uusista X1-tietokoneista löytyy Lenovon tiedotteesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT