AfterDawn logo

LG: OLED saapuu näyttöihin ensi vuonna

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

OLED-paneeleita on nähty jo vuosia kännyköissä ja televisioissa, mutta kannettaviin ja työpöytänäyttöihin niitä ei ole voitu yhdistää haamukuvaongelmien takia. LG on ilmeisesti saanut vihdoin selätettyä ongelman, ja ensimmäistä OLED-näyttöä luvataan esitellä CES-messuilla ensi vuoden alussa.

OLED-paneeleita on vaivannut plasmatelevisioiden staattisen kuvan palaminen ruutuun kiinni, mikä on tehnyt niiden käytöstä PC-puolella ongelmallista, ja näin ollen OLEDia ei ole nähty kuin mobiililaitteissa ja televisioissa. LG on toistaiseksi ainoa valmistaja, joka on panostanut miljardeja OLED-kehitykseen, ja sen käyttämä valkoista OLEDia hyödyntävä tekniikka on osoittautunut onnistuneeksi tavaksi kiertää OLEDien ongelmat kuten eri värien erot eliniässä. Nyt myös kuvan kiinni palaminen näyttäisi olevan ratkaistu siinä määrin, että LG aikoo laajentaa paneelituotantoaan myös kannettaviin ja työpöytänäyttöihin.

Todennäköisesti OLED-paneeleita nähdään ensimmäiseksi vain ammattikäyttöön suunnatuissa näytöissä, sillä tuotannon alkuvaiheessa paneelien hinnat ovat erittäin korkeat. OLED-paneeleita on jo nähty muun muassa Sonyn toimesta broadcasting-käytössä, ja toinen tuleva käyttökohde on lääketieteessä vaaditut korkeakontrastiset näytöt.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Hmmm... olenkin ihmetellyt miksi noita Oled näyttöjä ei ole näkynyt. Tuota kiinnipalamisongelmaa ei ole juuri mainostettu...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT