AfterDawn logo

Raspberry Pi Zeron hintakin on lähellä nollaa

Matti Robinson Matti Robinson
2 kommenttia

Pikkuruisiin tietokoneisiin erikoistunut Raspberry Pi on esitellyt markkinoille uusimman teknisen innovaation. Kyseessä on yhtiön pienin ja halvin tietokone, joka kantaa nimeä Zero.

Raspberry Pi Zero sisältää Broadcomin ARM11-pohjaisen suoritinpiirin sekä 512 megatavua LPDDR2 RAM-muistia. Laajennettavuudesta pitää huolen microSD-muistikorttipaikka, joka tukee lisätilaa aina 64 gigaan asti. Liitettävyys on puolestaan hoidettu mini-HDMI-liitännällä (max. 1080p60), kahdella microUSB-liitännällä (toinen virransyötölle). Minimaaliseen tietokoneeseen mahtuu vielä muistakin Raspberry Pi -malleista tuttu 40-pinninen yleisliitin.

Suoritin on tuttu ensimmäisestä Raspberry Pi:stä, mutta on kellotettu hieman korkeammalle ja tarjoaa siten noin 40% lisää potkua.

Jos tavallisesti Raspberry Pi:ssä on kyse erityisesti harrastelijoille tarkoitetusta hakkerilaitteesta, niin Zero mahdollistaa entistäkin edullisemmat projektit ja piirin integroimisen pienempiin ja kustannustehokkaisiin kokeiluihin. Kokoa Zerolla on vain 65 mm x 30 mm x 5 mm ja Raspberry Pi myy laitetta jälleenmyyjille viiden dollarin hintaa. Toki jälleenmyyjä ottaa vielä oman osansa, mutta melko lähelle nollaa laite on hinnoiteltu.


Laite on itseasiassa niin halpa (ja pieni), että se löytyy myös harrastelijoille suunnatun MagPi-lehden uusimman julkaisun kylkiäisenä.

2 KOMMENTTIA

kane_k1/2

Eilen katselin että voisi ostaa kokeeksi kun on kaksi raspia jo ennestäänkin mutta out of stock vain sanoo nettikauppa.

arcanix2/2

Muuten tuo vaikuttaisi ihan pätevältä vehkeeltä, mutta lisähintaa tulee jonkin verran sovittimien muodossa (mini-hdmi->hdmi, microusb->usb, usb-hubi, usb-verkkosovitin). Huomattavasti siistimpi ja ehkä Suomi-hinnoilla halvempikin paketti tulee kun ostaa suoraan B+ tai 2 version.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT