AfterDawn logo

AMD:ltä luvassa perinpohjaisesti uusittu Radeon Software -ajuripaketti

Panu Roivas Panu Roivas

AMD:n on uumoiltu julkaisevan ennen vuoden loppua uudet Omega-ajurit, jotka toivat viime joulukuussa merkittäviä päivityksiä Radeon-näytönohjaimille. Nyt AMD on paljastanut, että kyseessä on perinpohjaisempi päivitys näytönohjainten ohjelmistopakettiin, ja nykyinen Catalyst Control Center päivittyy kokonaan uuteen Radeon Software -ohjelmistoon.

AMD on tehnyt suurempia päivityksiä Radeon-näytönohjainten ajuripaketteihin n. 4-5 vuoden välein, ja viimeisin suurempi päivitys tapahtui vuonna 2011. .NET-pohjainen Catalyst Control Center vaihtuu nyt Qt-pohjaiseen ohjelmistoon, johon on yhdistetty myös useita ominaisuuksia, jotka oli ennen tarjolla vain erillisen Raptr-sovelluksen kautta.


Radeon Softwaren ensimmäinen versio Crimson Edition on luvassa vielä ennen vuoden loppua, mutta tarkempaa ajankohtaa ei ole annettu. AMD on kuitenkin lupaillut vielä tälle vuodelle kahden Fiji-piirin lippulaivanäytönohjainta, eli Fury X2:sta, joten ajuripaketti saatetaan julkaista samoihin aikoihin näytönohjainjulkaisun kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT