AfterDawn logo

Komponenttitoimittajat: iPad Pro -tilaukset odotettua pienemmät

Matti Robinson Matti Robinson

Apple aloittaa uuden iPadin myynnin ensi kuussa. Teknisesti ylivoimaisesti paras ja hinnaltaan selkeästi muita iPad-malleja kalliimpi iPad Pro saapuu myyntiin, mutta ei kenties muiden iPad-mallien volyymillä.

DigiTimes kertoo komponenttitoimittajien tietoihin viitaten, että Apple on tilannut alle 2,5 miljoonaa iPad Pro -laitetta. Näillä laitteilla yhtiön tulee pärjätä vuoden loppuun asti, mukaanlukien joulumyynti. Ensi vuoden alun tilauslukemat ovat puolestaan odotetusti joulumyyntiä alhaisemmat.

Ilmeisesti Apple on ottanut varovaisen linjan uuden iPad-mallin suhteen, joka on varmasti hyvä ratkaisu, sillä korkea hinta tulee monilla esteeksi. Suomen hintoja ei ole vielä julkistettu, mutta alkaen-mallin hinta on Yhdysvalloissa 799 dollaria, kun iPad mini 4 on 399 dollaria ja iPad Air 2 499 dollaria. Lisäksi Applella on myynnissä vielä edullisemmat vanhat mallit: iPad Air ja iPad mini 2.

Applen tarjonta tablettirintamalla on nyt niin laaja, että edes hittituotteena iPad Prolta on vaikea odottaa liikoja. Kyseessä on myös uudenlainen tuote Applelle – joskaan irtiotto ei ollut aivan hurjimpien huhujen mukainen – joten varovainen tahti alkuun on lienee paikallaan. On vaikea sanoa miten liki 13 tuumainen tabletti löytää tiensä kuluttajien käsiin.


On myös huomioitavaa, että tablet-markkinat ovat hiipuneet huippuvuosista ja iPadien tuottavuus tipahti melkoisesti viimevuotisesta. Varmasti myöskään taloudellinen tilanne ei nosta korkeahintaisen tabletin ennusteita.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT