AfterDawn logo

Suomalainen startup esitteli uudenlaisen Solu-tietokoneen

Matti Robinson Matti Robinson
1 kommentti

Suomalainen startup-yhtiö Solu Machines on viime yönä Suomen aikaa esitellyt oman uudenlaisen tietokoneen. Solu-nimellä kulkeva mobiilitietokone perustuu uudenlaiseen ajatteluun, jossa kaikki tallennetaan pilveen.

San Franciscossa esitelty laite tallentaa paitsi käyttäjän dokumentit ja muun kulutettavan sisällön niin myös sovellukset ja käyttöjärjestelmän asetukset pilveen. Yhtiö perustaja ja toimitusjohtaja Kristoffer Lawson kertoo, että yhtä kuukausimaksua vastaan kuluttaja voi käyttää pilvestä kaikkea mahdollista haluamaansa.

"Tietokoneiden Spotify" on laitteena neliönmuotoisella kosketusnäytöllä varustettu mobiililaite, joka toimii sekä erikseen että näytön, hiiren ja näppäimistön kanssa. Tänään päivitetty Kickstarter-sivu kertoo nyt myös laitteen speksit, joihin lukeutuu mm. 1440 x 1440 -resoluution ja 350 ppi:n kosketusnäyttö, Nvidian neliytiminen järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua tallennustilaa.


Laitteen hinta on joukkorahoittajalle 349 euroa tavalliselle kokoonpanolle, mutta on tarjolla tietysti myös erikoisempia paketteja. Laitteen on määrä valmistua ja lähteä ensimmäisille tilaajille ensi vuoden toisella neljänneksellä. Myyntiin saavuttua laitteen hinta tulee olemaan 449 euroa.





1 KOMMENTTI

LinuxIRCsauna1/1

Lähes 150 000 egeä jo saavutettu tavoitteesta 200 000, runsaat 26 päivää jäljellä.

Vaikuttavaa. Mielenkiintoinen ja rohkea projekti!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT