AfterDawn logo

Apple julkaisi OS X -päivityksen – El Capitan ladattavissa

Matti Robinson Matti Robinson

Apple on tänään suunnitelmiensa mukaan julkaissut OS X:n uuden version yleisölle. OS X 10.11 El Capitan on ladattavassa ilmaiseksi App Storesta ja parantaa muun muassa suorituskykyä.

El Capitan ei ole OS X -historian suurimpia päivityksiä – ainakaan pintapuolisesti – eikä tarjolla ole liutaa uusia hienoja ominaisuuksia. Apple on sen sijaan keskittänyt voimavarat tällä kertaa taustatoimintaan.

Tämä tarkoittaa, että uusi versio parantaa Mac-koneiden suorituskykyä ja vakautta. Esimerkiksi ohjelmien aukeaminen tapahtuu kymmeniä prosentteja nopeammin kuin Yosemitessa ja sovellusten välinen toiminta on parhaimmillaan jopa kaksi kertaa nopeampaa.

Muutamia uusia ominaisuuksiakin on toki mukana. Uudistuksiin kuuluu moniajoa helpottava ja Windowsistakin tuttu jaetun näytön tila (split view), uudistettu Mission Control ja päivitetyt ydinsovellukset (Mail, Safari, jne).

El Capitan asentuu Applen tietokoneisiin, joihin asentuu myös Yosemite. Jos koneessasi ei ole Yosemitea, niin alla lista tuetuista koneista.


iMac (Mid 2007 or newer)
MacBook Air (Late 2008 or newer)
MacBook (Late 2008 Aluminum, or Early 2009 or newer)
Mac mini (Early 2009 or newer)
MacBook Pro (Mid/Late 2007 or newer)
Mac Pro (Early 2008 or newer)
Xserve (Early 2009)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT