AfterDawn logo

Ajattelitko päivittää Intelin Skylakeen? Ota tämä ensin huomioon

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Intelin uudet Skylake-suorittimet ovat tulleet jo myyntiin ja tietokonerakentelijat ovat alkaneet päivitellä koneitaan niihin. Muistivalintoihin kannattaa kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota.

Skylake-suorittimet tukevat virallisesti vain DDR4- ja DDR3L-tyyppisiä muisteja (käyttöjännitteet vastaavasti 1,2 ja 1,35 V). Emolevyvalmistajat ovat tuoneet kuitenkin tuoneet saataville Skylake-suorittimille tarkoitettuja emolevyjä, joiden kehutaan tukevan DDR3-muisteja 1,5 ja 1,65 voltin jännitteillä. Tämä on aiheuttanut kuluttajien keskuudessa hämmennystä.

Intel kuitenkin varoittaa käyttämästä näin korkeita muistijännitteitä, koska se voi vahingoittaa pidemmällä aikavälillä suoritinta. Siispä turvalliset käyttöjännitteet ovat korkeintaan 1,35 volttia.

Vaikka DDR3-muistit toimivatkin asennuksen jälkeen moitteettomasti Skylake-suorittimien kanssa normaaleilla jännitteillä, voi harmeja tulla vastaan myöhemmin.

2 KOMMENTTIA

RekookeR1/2

Mulla DDR3 muisti toimii 1.25 voltilla. Luulisi ettei emo valmistajat tuota sellaisia malleja joista on itse koneelle haittaa.

AhKeefas2/2

Originally posted by RekookeR:

Mulla DDR3 muisti toimii 1.25 voltilla. Luulisi ettei emo valmistajat tuota sellaisia malleja joista on itse koneelle haittaa.

Jännitävää!
Ajattelitko nostaa jännitteen sallittuun 1,35V:in?
Mihinkähän RAMmi-kantaan nuo menevät?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT