AfterDawn logo

Vedonlyöntiyhtiö laajentaa fantasiatimit kilpapelaamiseen

Matti Robinson Matti Robinson

Urheilun niin kutsutut fantasy-pelit ovat tuttuja monille NHL-jääkiekkoa, amerikkalaista NFL-jalkapalloa tai vaikkapa brittifutista seuraavalle. Oman fantasiatiimin kokoaminen ja sillä muita faneja vastaan kilpaileminen on erittäin suosittua erityisesti Yhdysvalloissa, jossa kilpaillaan myös rahasta. Nyt kyseinen rahapeli on laajenemassa kilpapelaamiseen.

Kilpapelaaminen (eSport) on tietysti erilaisissa tietokone- tai konsolipeleissä kilpailemista. Markkinat on arvioitu useiden satojen miljoonien eurojen arvoiseksi ja luonnollisesti vedonlyöntiyhtiöt ovat kiinnostuneita alati kasvavasta markkinasta.

Fantasiaurheilun vedonlyöntiyhtiö DraftKings, joka tukee nykyisellään useita ammattiurheilulajeja (NFL, NBA, NHL, UFC, Nascar, jne) on ottamassa valikoimiinsa myös kilpapelaamisen, kertoo Recode. Ensi kuusta alkaen DraftKingsin palvelussa voi siis valita suosikkipelaajat ja kilpailuttaa niitä muiden valitsemia joukkueita vastaan.


Toistaiseksi palvelu on tarjolla vain Pohjois-Amerikassa, joten Euroopan eSports-skene jäänee toistaiseksi vaille fantasy-liigaa. DraftKings aloittaa League of Legendsin MM-kisoista ensi kuussa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT