AfterDawn logo

Tällainen on pian esiteltävä iPad Pro

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Uusien iPhonien ohella Applen odotetaan esittelevän keskiviikkona iPad Pro -tabletin. Mark Gurman on lähteidensä avulla saanut kuitenkin jo vihiä tabletin ominaisuuksista.

iPad Pron ehkä suurin ero markkinoilta löytyviin iPad-tabletteihin on se, että Pro-malli on kohdennettu aikaisempaa selvemmin sisällöntuotantoon. Nykyisten iPadien pääasiallinen käyttötarkoitus on videoiden katselu, kirjojen ja netin lukeminen sekä pelien pelaaminen, mutta iPad Prolla on tarkoitus tehdä jotakin tuottavaa. Tästä syystä Apple on kehittänyt tabletin lisälaitteiksi parikin erilaista näppäimistöä sekä stylus-kynän.

Tuottava työskentely vaatii ison näytön ja iPad Prosta löytyykin 12,9 tuuman paneeli. Sen resoluutiosta Gurman ei sano mitään, mutta näytölle pitäisi mahtua kaksi täysikokoista iPad-sovellusta rinnatusten. Puhtia koneeseen tarjoaa A9X-järjestelmäpiiri, jonka kerrotaan olevan suorituskyvyn osalta tuntuva harppaus eteenpäin A8X:ään verrattuna. Kaiuttimia tabletissa on yhteensä neljä kappaletta ja ne on sijoiteltu laitteen molempiin päätyihin. Tallennustilavaihtoehdot ovat 64 ja 128 gigatavua.


Entäs hinta? Gurman ei sano mitään täsmällistä, mutta LTE-version hinnat huitelevat MacBook-kannettavan tietämillä. Myyntiin Pro tulee vasta marraskuussa, mutta silloinkin sen saatavuus voi olla heikkoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT