AfterDawn logo

PC-pelaajat kuluttavat tolkuttomasti sähköä

AfterDawn AfterDawn

PC-pelaaminen elää ja voi hyvin, vaikka muu PC-myynti onkin takkuillut jo vuosia. Uusimpien arvioiden mukaan PC-pelien myynti ohittaa konsolipelien myynnin ensi vuoden loppuun mennessä. Pelimyynnin arvioideen nousevan 29 miljardin dollarin tasolle, mutta samalla tämä PC-pelaamisen renesanssi tarkoittaa myös sähkönkulutuksen selvää kasvua.

Tutkimuksen mukaan tehokkaaat peli-PC:t ovat nopeiten kasvava pelialusta tällä hetkellä, ja pelikoneet käyttivät kollektiivisesti arviolta 75 terawattituntia sähköä vuonna 2012. Tämä on arviolta 20% kaikkien tietokoneiden kulutuksesta, vaikka itse pelikoneiden osuus on vain n. 2,5%. Nykyisellä tahdilla kulutus tulee tuplaantumaan vuoteen 2020 mennessä.


Keskiverto peli-PC käyttää jo 1 400 kWH sähköä vuodessa, mikä on arviolta 10 kertaa pelikonsoleita enemmän. PC-pelaajat käyttävät myös noin 4,4 tuntia vuorokaudessa pelaamiseen. Tutkimuksen mukaan pelikoneiden tehosyöppöyttä pystyttäisiin tiputtamaan jopa 75% käyttämällä energiatehokkaampia komponentteja. Asiaa ajamaan onkin pystytetty Greening the Beast -sivusto, joka opastaa pelaajia energiatehokkaamman raudan iloista.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT