AfterDawn logo

Näin saat vanhan "Tämä tietokone" -näkymän takaisin Windows 10:ssä

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Monet pienet asiat ovat muuttuneet uuden Windows 10:n myötä. Yksi näistä asioista on perinteinen kansioiden selaus.

Vielä Windows 8.1:ssä Resurssienhallinta-kuvaketta klikkaamalla aukeutui automaattisesti "Tämä tietokone" -näkymä, josta näki muun muassa tietokoneen asemat. Windows 10 tarjoaa kuitenkin oletusnäkymänä Pikakäyttöä (Quick Access), jossa näkyvillä ovat useimmin käyteyt kansiot ja viimeksi avatut tiedostot. Näkymä korvaa vanhan Suosikit-toiminnon.

Pikakäyttöön voi itse myös lisätä kohteita ja niitä voi sieltä myös manuaalisesti poistaa. Tämä onnistuu tiedostoja ja kansioita hiiren oikealla näppäimellä klikkaamalla, ja valitsemalla sen jälkeen halutun toiminnon.

Todennäköisesti monet kuuluvat muutosvastarintaan ja haluaisivat nähdä perinteisemmän oletusnäkymän. Tämäkin on onneksi mahdollista. Vanhan mallin saa päälle avaamalla Resurssienhallinnan (File Explorer) ja klikkaamalla sitten ylävasemmalta Tiedosto (File). Tämän jälkeen valinnat saa auki klikkaamalla "Muuta kansio- ja hakuasetuksia" (Change folder and search options). Avautuvan ikkunan ylälaidassa on valinta sille, mihin näkymään Resurssienhallinta oletuksena avautuu. Samaisen ikkunan Tietosuoja-kohdan kautta Pikakäytöstä voi myös poistamaa oletuksena näkyviä asioita käytöstä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT