AfterDawn logo

Nvidia julkaisi GTX 950 -näytönohjaimen budjettipelaajille

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Nvidian mahdollisesti viimeiseksi Maxwell-sukupolven näytönohjaimeksi jäävä GTX 950 on vihdoin nähnyt päivänvalon, ja se asettuu suorituskyvyltään ja hinnaltaan GTX 750 Ti:n ja GTX 960:n väliin.

GeForce GTX 950 ei arvostelujen mukaan muuta budjettikategorian tilannetta paljoa, vaan 160$ suositushinnalla varustettu kortti asettuu käytännössä melko lähelle halvimpia GTX 960 -näytönohjaimia. Nvidia tähtääkin uutta korttia lähinnä MOBA-pelaajien suuntaan, sillä kyseisten pelien suorituskykyvaatimukset 1080p-resoluutiolla ei ole kummoiset.

Nvidia markkinoi myös entistä pienempää syöttöviivettä, joka ilmeisesti perustuu lähinnä Pre-Rendered Frames -asetuksen pienentämiseen, mikä on tosin mahdollista muillakin korteilla Nvidian ohjauspaneelin kautta. Arvon tiputtaminen pienentää viivettä, mutta saattaa samalla johtaa ruudunpäivityksen epätasaisuuteen joissain tapauksissa.


Tarjolle tulee vain sopimusvalmistajien omilla jäähdytysratkaisuilla varustettuja malleja, ja Suomessa GTX 950:n hinta on 190€ tuntumassa, eli pari kymppiä GTX 960 -kortteja edullisempi. Samalla GTX 750 Ti -mallin suositushinnan kerrotaan tippuneen 119$ tasolle. AMD:n lähin vastine on R7 370, joka on Nvidian korttia hitaampi, mutta samalla myös pari kymppiä edullisempi.

1 KOMMENTTI

JussiFX1/1

League of Legends toimii ainakin Intel HD Graphicseillakin (3000)...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT