AfterDawn logo

Microsoft julkaisi uuden Windows 10 -testiversion

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoft on julkaissut ensimmäisen Preview-päivityksen heinäkuun lopulla julkaistulle Windows 10:lle. Uusi kehitysversio on saatavilla nyt fast ring -päivitysrinkiin kuuluville Insider-käyttäjille.

Windows 10:n esiversioita testaavat Insider-ohjelman käyttäjät voivat käyttää käyttöjärjestelmää ilmaiseksi, kunhan he vain sitoutuvat testaamaan jatkossakin uusia ennakkoversioita. Jos käytössäsi on nyt Windows 7 tai Windows 8.1 ja haluat kokeilla Windows 10:n testiversioita, niin Microsoft suosittelee lataamaan ilmaisen Windows 10 -päivityksen ja vasta sen jälkeen liittymään Insider-käyttäjäksi. Tällä tavalla varmistetaan, että voit testijakson päätyttyä siirtyä luvallisesti takaisin vakaaseen Windows 10:een.

Nyt julkaistussa uudessa 10525-koontiversiossa on lisätty Käynnistä-valikon, tehtäväpalkin jne. värivaihtoehtoja. Microsoft on myös parantanut muistinhallintaa, vaikkei kerrokaan mitä muutoksia on käytännössä tehty. Muistinhallinnan tehtävänä on kuitenkin pakata vähän käytettyä muistitilaa tiiviimmäksi sen sijaan että käyttöjärjestelmä vapauttaisi tilaa siirtämällä prosesseja hitaammalle kiintolevylle.


Koska kyseessä on testiversio, niin ongelmiltakaan ei voida välttyä. Microsoftin mukaan mobiililaitteelta jaetut Hotspot-yhteydet eivät toimi, minkä lisäksi Movies & TV -sovelluksella on ongelmia medioiden toiston kanssa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT