AfterDawn logo

Intel esitteli ensimmäiset Skylake-suorittimet tehokäyttäjille

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Aikaisemmin tänä vuonna esiteltyjen Broadwell-piirien jatkoksi Intel on julkistanut kaksi uunituoretta Skylake-sukupolven suoritinta: Core i7-6700K:n ja Core i5-6600K:n. Intelin nimeämiskäytännön tuntevat äkkäsivätkin jo varmaan, että piirit soveltuvat ylikellotukseen.

Tehokäyttäjille suunnatut piirit tikittävät 3,5 ja 4,0 gigahertsin kellotaajuudella (Turbo-taajuudet kohoavat 3,9 ja 4,2 GHz:iin). Molemmissa piireissä on neljä 14 nanometrin prosessilla valmistettua suoritinydintä. Tehokkaammassa i7-mallissa on välimuistia kahdeksan megatavua, kun i5-6600K:ssa sitä on kuusi megatavua. Molemmat suorittimet tukevat DDR4-keskusmuistityyppiä.

Skylake-suorittimet uppoavat LGA1151-kantaan, mitä varten Intel esitteli samaan syssyyn Z170-piirisarjan. Edelliseen 9-sarjan piirisarjoihin verrattuna uutta on tuki PCIe 3.0 -pohjaisille massamuisteille.

Intel ei halua vielä tässä vaiheessa valottaa tarkemmin Skylake-arkkitehtuurin yksityiskohtia, vaan uutisia pitää odotella elokuun 18. päivä pidettävään IDF-tapahtumaan saakka. Intel lupaa esitellä kuluvan vuosineljänneksen aikana myös muita Skylake-sukupolven suorittimia.


Sekä Core i7-6700K että i5-6600K tulevat saataville heti 350 ja 243 dollarin suositushinnoin.



TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT