AfterDawn logo

Samsung esitteli metallirunkoisen Galaxy Tab S2:n

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

9,7 tuuman Super AMOLED -näytöllä varustettu Tab S2 on Samsungin tablettimalliston uusi johtotähti.

Tab S2 tulee saataville neljänä mallina ja kahdessa eri koossa. Edullisin malli on 8-tuumainen ja yhteysmuotona on pelkkä Wifi. Hintaa tälle vaihtoehdolle kertyy 499 euroa. Kalleimmillaan, eli 9,7 tuuman koossa ja 4G-yhteyksillä varustettuna, tabletti maksaa 699 euroa. Kaikissa malleissa on 32 GB sisäistä tallennustilaa.

Mittasuhteidensa puolet Tab S2 on hiukan erilainen kuin edeltäjänsä, sillä nyt myös Samsung on hylännyt laajakuvan ja siirtynyt iPad-malliseen 4x3-suhteeseen. Näytön resoluutiossa Samsung on ottanut hiukan takapakkia ja tyytynyt QXGA-tarkkuuteen (2048 x 1536), joka sekin on erinomainen. Samsungin itsensä mukaan uusi tabletti sopii entistä paremmin luettavan sisällön kuluttamiseen, ja näytön kehityksessä on otettu lukijat erityisesti huomioon.

Suorittimena kerrotaan olevan 8-ytiminen 1,9 / 1,3 GHz -piiri, joka todennäköisesti on Samsungin omaa Exynos-sarjaa. Lisäksi laitteesta löytyy 8 megapikselin pääkamera, 2,1 megapikselin etukamera sekä 5870 / 4000 mAh akku riippuen valitusta koosta. Käyttöjärjestelmänä on Android 5.0 Lollipop.


Muutoin softapuolella Samsung luottaa nyt enemmän Microsoftiin. Tabletissa on Microsoft Office Solutions -paketti sekä tarjolla 100 GB OneDrive-tilaa kahdeksi vuodeksi.

Tab S2 tulee myyntiin syyskuussa 2015.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT