AfterDawn logo

AMD julkaisi Fury-näytönohjaimen Sapphiren ja Asuksen erikoisversioilla

Panu Roivas Panu Roivas

AMD:n Radeon R9 Furyn arvostelut julkaistiin tällä viikolla, ja kortit saapuvat myyntiin ensi viikon tiistaina.

AMD julkaisi kesäkuun lopulla Fury X -lippulaivamallin, ja nyt vuorossa on leikattu versio, jonka nimestä on karsittu pois X. Radeon R9 Fury käyttää leikattua Fiji-piiriä 3584 stream-prosessorilla, 4 Gt HBM-muistilla ja 50 Mhz pienemmällä ytimen kellotaajuudella, mutta arvostelujen mukaan suorituskyvyltään se on vain n. 5-10% hitaampi kuin 100 dollaria kalliimpi Fury X.

Radeon R9 Fury tulee tarjolle alkuun vain kahden sopimusvalmistajan jäähdytysratkaisuilla. Sapphire Tri-X käyttää AMD:n referenssipiirilevyä, mutta nestejäähdyttimen sijaan käytössä on piirilevyn yli jatkuva kolmen tuulettimen ilmajäähdytin.


Asus on vuorostaan luonut oman piirilevynsä Furylle, ja käytössä on uusi DirectCU III -jäähdytin. Asuksen kortilta löytyy myös Dual-link DVI -liitin, joka puuttuu Sapphiren kortista. Asuksen kortti on myös suositushinnaltaan pari kymppiä Sapphiren korttia kalliimpi.

Arvostelujen mukaan molempien mallien jäähdytysratkaisut toimivat hyvin, ottaen huomioon korkean 275W tehonkulutusarvon. Fury toimii X-mallin tavoin parhaiten 4K-resoluutiolla, mutta varsinkin 1080p-resoluutiolla Nvidian GTX 980 on jo lähestulkoon samalla tasolla.

549 dollarin suositushinnalla R9 Fury asettuu suoraan GTX 980:n (499$) ja 980 Ti:n (649$) väliin. Tiedossa ei ole vielä, tuleeko muut sopimusvalmistajat julkaisemaan omia Fury-mallejaan jatkossa, mutta vain kahden valmistajan korttien julkaisu ei ainakaan lupaile hyvää Furyn saatavuuden kannalta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT