AfterDawn logo

Suomessa peliala vahvoilla - Ruotsissa vielä vahvempi?

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

GDC (Game Developers Conference) on teettänyt kyselyn Euroopan pelialan tilanteesta 250:llä pelialan ammattilaisella.

Kyselyssä selvisi muun muassa, että useimpien mielestä pelialalla on viimeisen kymmenen vuoden aikana tapahtunut merkittävä vallanvaihdos. Lähes 60 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että 10 vuotta sitten Euroopan pelikehityksen ehdoton keskus oli Iso-Britanniassa, ja sieltä tulivat yksinomaan parhaat pelit. Saksa oli tässä vaiheessa kakkonen Suomi oli noteerattuna, mutta kärkimaana sitä piti vain muutama prosentti vastanneista.


Toinen kysymys paljasti tilanteen muuttuneen. Britit olivat ykkösenä enää reilun 20 prosentin mielestä, ja Suomen nosti parhaaksi pelimaaksi jo reilut 15 %. Samaten Puola on noussut monen silmissä huomattavaan suosioon. Vain yksi maa oli kuitenkin onnistunut kipuamaan Iso-Britannian ohi, nimittäin Ruotsi (noin 26 %).




Suomen arvostusta ovat luultavasti nostaneet suuret onnistumiset ja työn alla olevat julkaisut, joiden takana ovat studiot kuten Rovio (Andry Birds), Remedy Entertainment (Quantum Break), Colossal Order (Cities: Skylines) ja Supercell (Clash of Clans). Ruotsista on viime aikoina noussut puolestaan sellaisia nimiä kuin Avalanche (Just Cause 3), MachineGames (Wolfenstein: The New Order) sekä Mojang (Minecraft).

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT