AfterDawn logo

Samsung painostaa muistimarkkinoita hintakilpailuun

Panu Roivas Panu Roivas

Analyytikoiden mukaan Samsung Electronics on lisäämässä painetta DRAM-markkinoilla tiputtamalla muistipiiriensa hintoja, vaikka samaan aikaan muiden valmistajien uskotaan yrittävän pitää hinnat korkealla parempien marginaalien toivossa.

DDR3-muistien hinnat ovat pysyneet viime vuosina suhteellisen korkealla, mutta jos analyytikon sanaan on uskominen, Samsungin suunnitelmissa on tiputtaa DRAM-piiriensä hintoja, mikä luo painetta kilpailevien Micronin ja SK Hynixin suuntaan. Samsungin etuna on sen kehittyneempi tuotantoprosessi, sillä se valmistaa suuremman osan muisteistaan uudemmalla 20 nm tekniikalla, siinä missä kilpailijat valmistavat suuremman osan tuotannostaan 25 nm ja 28 nm prosesseilla.

DRAM-markkinoiden marginaalit ovat historiallisesti olleet tiukat, ja tällä hetkellä näitä muistipiirejä valmistaa vain yllä mainitut Samsung, Micron ja SK Hynix. Piirien hinnat ovat kuitenkin lähteneet laskuun tänä vuonna yleisen PC-myynnin laskun takia. DRAM-markkinoiden kokonaisarvoksi on laskettu tänä vuonna 52,3 miljardia dollaria – 13% edellisvuotta enemmän.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT