AfterDawn logo

Nvidia julkaisi GeForce GTX 980 Ti -näytönohjaimen

Panu Roivas Panu Roivas

Nvidia on odotetusti julkaissut Computex-messujen myötä uuden GeForce GTX 980 Ti -näytönohjaimen, joka tuo Titan X -luokan suorituskyvyn entistä edullisempaan hintaluokkaan.

GTX 980 Ti julkaistiin hieman yllättäen jo sunnuntaina ennen Computexin varsinaista alkua, ja ilmeisesti messujen myötä nähtävillä on useita sopimusvalmistajien omilla jäähdytysratkaisuilla varustettuja kortteja. Nvidia käyttää 980 Ti:ssä samaa piiriä kuin Titan X:ssä, ja ainoana erona on kaksi leikattua SM-yksikköä, eli kokonaisuudessaan piirissä on 2816/3072 CUDA-ydintä). Muilta osin piiri on kuitenkin täysi GM200, eikä GTX 980 Ti:ssä ole samanlaista muistijakoa kuin paljon kritisoidussa GTX 970:n tapauksessa. GTX 980 Ti leikkaa kuitenkin Titan X:n 12 Gt muistimäärän puoleen.


Useiden arvostelujen mukaan Nvidian uuden kortin suorituskyky on lähes identtinen Titan X:n kanssa, ja sen kaksi puuttuvaa SM-yksikköä tasapainottuu hieman korkeammilla boost-kellotaajuuksilla. Nvidian referenssimalli päätyy kuitenkin 84 asteen lämpörajalle vakioasetuksilla, joten ylikellotusta varten katse kannattaa suunnata sopimusvalmistajien tuleviin jäähdytysratkaisuihin.

Nvidia GTX 980 Ti:n suositushinta on 649 dollaria, mutta toistaiseksi Euroopassa halvin malli on Saksan suunnalla 739€, ja Suomessa 849€. Nvidian julkaisu antaa esimakua tulevasta kilpailusta, sillä AMD:n odotetaan julkaisevan kilpailevan Fiji-koodinimellä kulkevan näytönohjainpiirin E3-messuihin mennessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT