AfterDawn logo

Nvidian GeForce GTX 980 Ti jo julkaisukunnossa

Panu Roivas Panu Roivas

Siinä missä AMD:n tulevaa lippulaivanäytönohjainta odotellaan vasta kesäkuun loppupuolelle, ehtinee Nvidia jo siihen väliin julkaisemaan uuden GeForce GTX 980 Ti -näytönohjaimen täydellä rintamalla sopimusvalmistajien kortteja.

Nvidian odotetaan julkaisevan GeForce GTX 980 Ti:n 2. kesäkuuta, ja luvassa on huhujen mukaan Titan X -näytönohjaimesta hieman leikattu versio, jossa on käytössä vain 6 Gt VRAM-muistia sekä 2816 CUDA-ydintä. Huhujen mukaan GTX 980 Ti jäisi suorituskyvyssä vain hieman jälkeen Titan X:lle, mutta sen hinnan pitäisi olla merkittävästi alempi. Yhteistä säveltä hinnan suhteen ei ole kuitenkaan huhuosastolla saatu, vaan sen arvioidaan liikkuvan 649-799$ välimaastossa.


GTX 980 Ti tulee saataville ilmeisesti jo varsin tutuksi tulleen referenssimallin lisäksi myös sopimusvalmistajien omilla jäähdytysratkaisuilla. Julkaisun myötä onkin nähty jo pari uutta erikoismallia, kuten EVGA:n hybridijäähdyttimellä varustettu malli.

Lisäksi myös Asus on julkaisemassa uudella jäähdyttimellä varustettua korttia, jonka lopullisen nimen epäillään olevan GTX 980 Ti DirectCU III.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT