AfterDawn logo

Lenovon huippukevyt läppäri myyntiin, kevyempi ja tehokkaampi kuin uusi MacBook

Matti Robinson Matti Robinson

Lenovo esitteli tammikuussa uutta kannettavaa LaVie Z -tietokonetta, jossa yhdistyy Intel Core -tason suorituskyky ja tablettitason kannettavuus, nyt yhtiö on alkanut myydä laitettaan Yhdysvalloissa, kertoo Engadget.

Applen uutta MacBookia merkittävästi kevyempi LaVie Z (kuvassa) on varustettu 13-tuumaisella Full HD tai QHD-näytöllä (2560x1440), SSD-levyllä ja Core i5 tai i7-suorittimella. Vain 777 gramman painoisen LaVie Z:n lisäksi myyntiin tuli LaVie Z 360, joka on varustettu kosketusnäytöllä ja yhtiön Yoga-mallistosta tutulla saranamekanismilla.

Lenovon verkkokaupasta löytyy toistaiseksi vain yksi versio molemmista laitteista. Ne ovat molemmat varustettu Intel Core i7-5500U -suorittimilla, 8 gigatavulla RAM-muistia, 256 gigatavun SSD:llä ja QHD-näytöillä. Hintaa (alennusten jälkeen) LaVie Z -versiolla on $1499 ja LaVie Z 360:llä $1699.


Edullisimman mallin hinta on myyntiin tullessa $1299, kuten uuden MacBookinkin. Lenovo päihittää omenaläppärin suorituskyvyssä ja painossa, mutta MacBook on puolestaan ohuempi ja tarjoaa selvästi paremman akkukeston.

Tietoa LaVie Z:n Suomeen saapumisesta ei toistaiseksi ole.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT