AfterDawn logo

Google esitteli äärimmäisen halvat Chromebook-läppärit ja Chrome-tikkutietokoneen

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Microsoftin kerrotaan olevan valmiina tuomaan markkinoille vain 149 dollaria maksavia Windows-kannettavia ja nyt sellaisten julkaisulle on saatu jo ihan hyvä perustekin: Google on nimittäin esitellyt sen kiinalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa uudet Chromebook-läppärit, joita myydään edellä mainittuun 149 dollarin hintaan.

Halpojen Chromebook-läppäreiden takaa löytyy Hisense- ja Haier-nimiset yritykset, joiden kannettavat ovat parhaillaan ennakkotilattavissa Yhdysvalloissa. Voi vain arvailla tulevatko sopuhintaiset Chromebookit koskaan myyntiin Suomessa.

Laadukkaampaa tuntumaa tarvitseville Asus on tuomassa Chromebook Flip -kannettavan, jonka näytön voi nimen mukaisesti vääntää yli niskojen, joten sitä voi käyttää samaan tapaan kuin esimerkiksi Lenovon Yogaa. Kannettava tulee myyntiin 249 dollarin hintaan.

Kaikkein kiinnostavin Chrome OS -julkistus lienee kuitenkin Asuksen Chromebit: noin sata dollaria maksava ja suklaapatukan kokoinen "tikkutietokone". Sen avulla minkä tahansa "tyhmän" näytön voi muuntaa täysiveriseksi Chrome-tietokoneeksi. Chromebit on siis kuin askeleen pari pidemmälle viety Chromecast.


Koska Chrome OS -laitteilla voidaan ajaa Androidille julkaisuja sovelluksia, voivat Chrome-tietokoneet olla varteenotettavia vaihtoehtoja Windows-tietokoneille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT