AfterDawn logo

Google esitteli uuden Chromebook Pixel -kannettavan

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Pari vuotta sitten julkaistun Chrome OS -pohjaisen Chromebook Pixel -kannettavan tarina jatkuu taas Googlen esiteltyä MacBook Air -tietokoneiden haastajasta uuden sukupolven version.

Päivitetystä Chromebook Pixelistä löytyy kaksin kappalein uusia USB Type C -portteja, joten tietokoneen lataaminen ei luo estettä tiedostojen siirtämiselle tai ulkoisen näytön käytölle. Yhteensopivuus vanhojen laitteiden kanssa on myös otettu huomioon lisäämällä tietokoneen sivuille kaksi tavallista USB 3.0 -porttia. Sivuilta löytyy myls kuulokeliitäntä ja muistikortinlukija.

Edellisen version tapaan Pixelissä on noin 13-tuumainen ja 2560×1700 pikselin "Retina-näyttö", myös tallennustilavaihtoehdot ovat pysyneet samoina (32 ja 64 GB). Suoritin on vaihdettu uuteen viidennen sukupolven Core-prosessoreihin (perusmallissa Core i5-5200U, tehokkaammassa 64 GB:n mallissa Core i7-5600U).

Keskusmuistia 32 gigatavun mallissa on kahdeksan gigatavua, kun taas 64 GB:n "Ludicrous Speed" -mallissa käyttömuistin määrä on kaksinkertainen. Täydestä akusta luvataan riittävän virtaa 12 tunniksi.


Chromebook Pixelin esittelyn yhteydessä Google kertoi myös muuttavansa laiteverkkokauppansa Google Playstä uuteen Google Storeen. Pixel-kannettavaa myydään ainakin toistaiseksi vain Yhdysvalloissa (versiosta riippuen) 999 ja 1299 dollarin hinnoilla.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT