AfterDawn logo

Apple esitteli uuden Retina-näyttöisen MacBookin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Apple Watchin julkistuksen toisen näytöksen lisäksi Applen lehdistötilaisuus käytettiin hyväksi uuden MacBook -kannettavan esittelyyn.

Applen mukaan se "keksi kannettavat tietokoneet uudelleen" uuden alle kilogramman painavan ja 13,1 millimetriä paksun (paksuin kohta) MacBookin avulla. Koska tietokone on hyvin ohut, ei siihen ole mahtunut kuin 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja yksi tiedostonsiirtoon sekä lataamiseen tarkoitettu USB 3.0 (Type C).

Tietokoneessa käytetyn Intel Core M -suorttimen ansiosta Apple on voinut luopua kokonaan tietokonetta jäähdyttävästä jäähdyttävästä tuulettimesta, joten tietokone ei pidä häiritsevää hurinaa käytön aikana. Uudessa MacBookissa on 12-tuumainen ja 2304x1440 pikselistä koostuva Retina-näyttö, joka kuluttaa normaalia vähemmän energiaa. Maailman energiatehokkaimmaksi kannettavaksi kehutulla tietokoneella päästään päästään 9 tunnin akkukestoon (web-selailua).

Apple kertoo myös parantaneensa kannettavan näppäimistöä, jotta se mahtuisi ohueeseen metallirunkoon. Samalla Apple on luopunut vanhasta klik-ääntä pitävästä kosketuslevystä ja korvannut sen neljällä voimasensorilla ja värinämoottorilla (Taptic Engine, jota käytetään myös Apple Watchissa). Force Touch -kosketuslevy tulee myös päivitettyyn 13-tuumaiseen MacBook Pro -kannettavaan.


Uuden MacBookin perusmallissa on kahdeksan gigatavua keskusmuistia ja 256 gigatavua tallennustilaa, mutta tarjolla on myös hieman nopeammalla suorittimella ja 512 gigatavun SSD-asemalla varustettu malli. Värivaihtoehtoja on kolme: kulta, hopea ja tähtiharmaa (samat kuin iPadeissä ja iPhoneissa). Perusmalli maksaa 1499 euroa ja tehokkaampi versio 1829 euroa.

1 KOMMENTTI

_turtle1/1

Tämä hinnoittelu... Tuollainen ruipelo kunnon tehokkaan tietokoneen hintaisena.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT