AfterDawn logo

VAIO palasi takaisin kahdella Z-huippusarjan hybridillä

Matti Robinson Matti Robinson

VAIO ei ollut enää osa Sonya pitkään aikaan, mutta brändi elää omana pienempänä japanilaisfirmana yhä. Nyt yhtiö on herättänyt henkiin Sonyn aikaisen huippuluokan Z-sarjan kahdella uudella laitteella.

Mallit ovat VAIO Z ja VAIO Z Canvas. Engadget pääsi kokeilemaan Tokiossa esiteltyä kaksikkoa, jotka merkkaavat brändille uutta alkua – Z tarkoittaa yhtiön mukaan nollaa (zero).

Malleista VAIO Z on 13,3-tuumainen (2560 × 1440) hybridiläppäri, joka painaa 1,34 kiloa ja on 16,8 milliä paksu. Akkukestoksi luvataan vakuuttava viisitoista tuntia. Näytön kiinnitysmekanismi mahdollistaa sen kääntämisen 180 astetta (alla), jolloin laite muuntuu tabletiksi.

VAIO Z Canvas (yllä) on puolestaan 12,1 tuuman ja 2560 x 1704 -resoluution kosketusnäytöllä varustettu tabletti, jonka mukana tulee näppäimistötelakka.

Molemmat laitteet saavat suorituskykyä viidennen sukupolven Core-suorittimista ja SSD-asemista. RAM-muistia on maksimissaan 16 gigatavua.


Laitteet saapuvat markkinoille noin kolmen kuukauden kuluttua. Tarkkoja saatavuus- tai hintatietoja ei ole vielä saatavilla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT