AfterDawn logo

Nvidian G-Sync tulossa kannettaviin

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

PC Perspective -verkkosivusto on saanut Nvidialta vahvistuksen G-Syncin tulemisesta kannettaviin, ja ensimmäiset testit Nvidian beta-ajureilla on jo tehty.

Nvidian G-Sync-tuen osalta on kuultu hieman kummia viime aikoina muun muassa gamenab-blogin kautta, jossa väitettiin koko G-Sync-moduulin olevan pelkkä Nvidian huijaus, ja esitti todisteeksi videoita GTX 980M -näytönohjaimella toimivasta kannettavasta, jossa G-Sync toimi ilman moduulia. Totuus on kuitenkin nyt tullut ilmi, ja Nvidialta onkin tulossa vielä toistaiseksi suljetussa beta-vaiheessa toimivat ajurit, joiden on tarkoitus tuoda G-Sync kannettaviin, ja käytetty tekniikka ei ilmeisesti vaadi erillistä G-Sync-moduulia.

Nvidian OEM-valmistajille lähettämä 346.87-ajuri pääsi lipsahtamaan Asukselta jo verkkoon, ja Asuksen G751-sarjan kannettavan yhteydessä nämä tuovat mukanaan tuen G-Syncille. PC Perspectiven tekemien testien mukaan tuki on vielä puutteellinen, ja testatessa havaittiin näytön pimentyvän ajoittain.


Myös Hardware.fi testaa tällä hetkellä Asuksen G751JY-kannettavaa, ja myös tältä suunnalta voimme varmistaaa, että G-Sync toimii vuodetuilla ajureilla. Lisää asiasta kerromme pian julkaistavan Asus G71JY -artikkelin muodossa.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Adaptive sync uudelleen nimettynä jälleen kerran?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT