AfterDawn logo

Micron aloitti 8gb GDDR5-muistipiirien valmistuksen

Panu Roivas Panu Roivas

Näytönohjainten käyttämää GDDR5-muistia valmistava Micron on päässyt alkuvaiheeseen uusien entistä tiheämpien 8 gigabitin GDDR5-muistien tuotannossa.

Micronin johtaja Mark Adamsin mukaan yritys on alkanut toimittaa kahdelle suurimmalle partnerilleen ensimmäisiä engineering sample -muisteja 8 gigabitin tiheydellä. Tiheämmät muistipiirit helpottavat näytönohjainvalmistajien työtä sijoittaa tarvittava määrä muistia näytönohjainten piirilevylle, ja uusien muistien myötä 8 gigatavun näytönohjainten pitäisi olla helposti saavutettavissa. Uusien konsolien myötä pelien muistivaatimukset ovat samalla nousseet, ja vaativimpana esimerkkinä toimii Shadow of Mordorin 6 gigatavun VRAM-suositus korkeimmalle tekstuuriasetukselle.

Aiemmin tässä kuussa myös Samsung Electronics ilmoitti aloittavansa 8 gigabitin piirien tuotannon tämän neljänneksen aikana, mutta ilmeisesti Micron on asiassa hieman Samsungia edellä. AMD:n ja Nvidian lisäksi GDDR5-muistia uppoaa muun muassa PS4-pelikonsoliin, jossa sitä on jo nykyisellään 8 Gt.


Toisaalta valmistajat ovat myös siirtymässä muistipiirien pakkaamiseen päälekkäin. AMD:n uskotaan julkaisevan pian ensimmäiset Hynixin kanssa tehdyt High Bandwidth Memory -piirejä käyttävät näytönohjaimet, ja Intel on vuorostaan suunnittelee käyttävänsä Micronin Hybrid Memory Cube -teknologiaa sen tulevissa HPC-laskentakorteissa tämän vuoden toisella puoliskolla. Nvidian omien suunnitelmien mukaan 2.5D-muisti tullaan näkemään vasta 2016 Pascal-arkkitehtuurin myötä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT