AfterDawn logo

MSI GT80 Titan – työpöytäkone mekaanisella näppäimistöllä kannettavan kuorissa

Panu Roivas Panu Roivas

MSI:n toistaiseksi suurin "kannettava" on uusi GT80 Titan, joka mahduttaa sisäänsä muun muassa mekaanisen näppäimistön ja 18-tuumaisen näytön.

MSI GT80 Titanin sisään on ahdettu lähes kaikki tehokkaimmat markkinoilta löytyvät osat. Mukana on Core i7-4980HQ -suoritin, maksimissaan 32 Gt DDR3-muistia, ja näytönohjaimen asiaa ajaa kaksi GeForce GTX 980M MXM-korttia SLI:ssä. Tallennukseenkin löytyy vaihtoehtoja maksimissaan neljän M.2 SSD:n ja yhden 7200 RPM kovalevyn voimin.

Titanin kehikkoon on mahdutettu SteelSeriesin taustavalaistu mekaaninen näppäimistö MX Brown -kytkimillä. Sivusta löytyy myös kosketustaso, jonka voi muuttaa sen nurkasta painamalla numpadiksi. Jostain syystä itse 18" näyttö on kuitenkin muihin osiin jokseenkin vaatimaton 1920x1080 PLS-paneeli.


MSI on panostanut laitteessa erityisesti päivitettävyyteen, ja sisälle mahdutetut osat, kuten kiintolevyt ja muistin, pystyykin vaihtamaan helposti etupaneelin poistamalla. Myös MXM-näytönohjainpiirilevyt voi vaihtaa, ja MSI itse asiassa aikoo tukea tätä seuraavan kahden tuotesukupolven ajan, mutta vain jos vaihto tehdään myyjäpartnerien toimesta.

Painoa koko komeudella on 4,7 kiloa, ja paksuutta 49,1 mm. Luonnollisesti se ei tule kestämään mainittavan kauaa ilman sähköpistoketta, ja 350W murikka tuo myös oman lisäpainonsa. Hinta MSI GT80 Titanilla on alkaen 3299$, ja mukana tulee kuulemma kantoreppu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT