AfterDawn logo

AMD listasi tulevat FreeSync-näytöt

Panu Roivas Panu Roivas

AMD on vihdoin CES-messujen myötä julkistanut listan tulevista FreeSync-tuetuista näytöistä. Näyttöjä löytyy viideltä eri valmistajalta useassa eri kategoriassa.

BenQ, LG, Nixeus, Samsung ja Viewsonic esittelevät CES-messuilla uusia FreeSynciä tukevia näyttöjä. FreeSync on AMD:n vastine Nvidian G-Syncille, ja se perustuu VESA:n avoimeen Adaptive-Sync -standardiin. FreeSync vaatii DisplayPort 1.2a -liitännän sekä tuetun AMD:n näytönohjaimen tai APU-suorittimen. Vastineeksi se mahdollistaa dynaamisen ruudunpäivityksen ilman pelikuvan repeilyä.


Suurin osa näytöistä tulee saataville maaliskuussa näyttövalmistajien normaalin aikataulun mukaisesti. Tarjolla on kattavasti vaihtoehtoja eri kategorioihin, mutta esimerkiksi LG:n 34" 21:9 näytön resoluution onkin odotetusta poiketen vain 2560x1080, eikä 3440x1440. Sen sijaan LG on nostanut näyttöjen maksimivirkistystaajuutta 75 hertsiin. AMD:n listasta ei käy ilmi näyttöjen suositushinnat, ja nähtäväksi jää, miten hyvin FreeSync-näytöt vertautuvat vastaaviin G-Sync-näyttöihin ominaisuuksien ja hinnan osalta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT