AfterDawn logo

Acerilta ensimmäinen 144 Hz IPS-näyttö G-Syncillä

Panu Roivas Panu Roivas
1 kommentti

Acer on julkistanut CES-messujen kynnyksellä kaksi uutta pelinäyttöä, jotka tuovat mukanaan paljon kaivattuja ominaisuuksia.

Acer XB270HU on maailman ensimmäinen G-Sync -näyttö IPS-paneelilla. Toistaiseksi markkinoilla on ollut G-Sync-näyttöjä vain 144 Hz 1080p tai 60 Hz 4K TN-paneeleilla. Acerin 27-tuumainen IPS-näyttö toimii 2560x1440-resoluutiolla ja 144 Hz virkistystaajuudella. Miten Acer on saanut IPS-paneelinsa toimimaan 144 Hz virkistystaajuudella jää nähtäväksi, sillä vasteaikaa tai tarkempia speksejä ei vielä julkistettu.

Tarjolle tulee myös Acer XG270HU, joka on myös 27-tuumainen 2560x1440 näyttö 144 Hz virkistystaajuudella, mutta se käyttää ohutreunaista 1 ms TN-paneelia, eikä siitä löydy Nvidian G-Synciä. Mukana on kuitenkin Acerin omat ominaisuudet, kuten välkkymätön taustavalaisu, sinisen valon vähennysominaisuus sekä matala minimikirkkaus pimeäkäyttöä varten. Näytöstä löytyy myös HDMI 2.0, DVI ja DP 1.2 -liitännät.


Molemmat näytöt tulevat saataville maaliskuussa 2015. Hintaa ja tarkempia speksejä ei vielä julkistettu.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

Luultavasti AU Optronics AHVA paneeli, joka ei ole varsinaisesti IPS paneeli, mutta silti paljona parempi kuin TN näytöt! Hyvä juttu. Nyt vain lisää näyttöjä muilta valmistajilta samalla paneelilla, niin saa valinnan varaa. Hintaahan tuolla tulee aluksi olemaan törkeän paljon, mutta samalla alkaa elää toivo kunnon 4K paneelista samalla tekniikalla!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT